Življenjska lekcija št.1

Na koncu si vedno sam.

About sparkica

Sparkier than ever...
Bookmark the permalink.

9 Comments

 1. Zelo všečna. Moja malenkost bi si želela to v high-resu, če bi se dalo, da si dam za wallpaper kdaj?

  Morda bi bilo fajn poeskerimentirati še z barvnimi prelivi v belem ozadju? 🙂

 2. Na zalost nisem fan abstraktne umetnosti, ampak ce malo pomizimo na eno oko glede tega je stvar cisto vsecna. Marsikdo bi se nasel, ki bi jo celo oznacil za zelo super.

 3. Si.R., hvala 😉 in vaša malenkost je že dobila high-res … pa tudi barvni preliv (ne na lase, ker jih trenutno nimaš 😀 )

  Swizec, slikca (zame) ni tako abstraktna, kot se zdi na prvi pogled … Je domišljijska pokrajina pozno zvečer, ko vse potihne, ko človek ostane sam s sabo in svojimi mislimi … ob koncu Dneva. Trava je še vedno trava, vse druge (večje) oblike pa dobijo svojo fantazijsko preobleko 😉

 4. Vau, me like 😀 S čim si pa to ustvarjala, svinčnik, računalniško?

 5. ČB verzija je narisana s svinčnikom in pobarvana s tušem. Za obarvano verzijo sem jo poskenirala in se malo poigrala s čarunalnikom :bumpy:

 6. “domišljijska pokrajina pozno zvečer, ko vse potihne, ko človek ostane sam s sabo in svojimi mislimi … ob koncu Dneva. Trava je še vedno trava, vse druge (večje) oblike pa dobijo svojo fantazijsko preobleko”

  To je imho skoraj definicija abstraktnosti 😛

 7. Oookej, ne bom se bockala okoli definicije abstraktnosti, ker je tako kot večina pojmov, občutij ipd. itd. stvar posameznika in njegove interpretacije 😀

  Zame so med med bolj abstraktnimi (kot zgornja risbica) Pollack, Kandinsky in Mondrian, seveda med drugimi … Ampak! to je pač moj pogled na stvari 😉 Ni nujno, da se sklada z definicijo abstraktnosti, ki si jo je zamislil nekdo drug 😀 Ker v bistvu, če bi hoteli dlakocepiti, bi lahko ugotovili, da kakor hitro se v nekem delu (ne bom napisala umetniškem, ker zgornja packarija vsekakor ni umetnost) pojavi poenostavljanje, osebno interpretiranje realnega skozi črte, like, ploskve in barve, lahko govorimo o abstrakciji … in z izjemo mojstrov, ki so do pičice posnemali realno življenje, s(m)o vsi ostali v domeni abstraktnosti 😀 Madona sem zakomplicirala 😀 Kakorkoli … zame zgornja sličica ni (preveč) abstraktna, ampak le samotna pokrajina v Sparkilandu 😀 To sem hotela povedati 😀

 8. Ah tisto je pa ze cist prevec abstraktno. Ampak sej si sama cist lepo povedala, cim umetnik skusa predrugaciti kar vidi se se gre za abstrakcijo. Ce pa skusa narest nekaj realnega pa mu ne uspe gre pa za neabstrakcijo.

  Ne smemo se zmotit in mislit da so ekspresionizem, impresionizmi in podobno tudi abstrakcije, ker se gre za realno slikanje … ok zgubu sm se, sori.

  Am … nc no, lepo si narisala 😀

 9. Hehe, swizec, hvala 😀 Saj … eno je pojem abstrakcije, drugo pa je smer abstraktne umetnosti 😀 In ker ne sodim med zadnje, prvo pa s pridom uporabljam, bi komot lahko rekla, da je slikca tudi abstraktna 😆 V glavnem … čisto preveč besed na enem kupu 😆

  Nisem hotela dlakocepiti 😉 Samo nakazala sem dlakocepljenje 😀 Nisem dlakocepka, samo cepka 😆

Comments are closed