Živim se vse zgodi, tudi Debian paketi in ambrozija

Pred letom dni je bilo vse drugače. Takrat sem bila (le) utrujena asistentka in pretežno Windows dekle – danes se hecam z Debian paketi, pred 14 dnevi z animacijo, že več kot pol leta s Python skriptami… Kaj vse izveš in se naučiš, ko si postavljen pred dejansko nalogo, o kateri imaš malo ali nič pojma, imaš pa internet, voljo in malho radovednosti! Ne se čuditi, če naslednjič navržem pametno opazko v stilu “Te bom dpkg -r-jala!” ali pa “Ma daj, naredi debuild svoje krame, vrži v kombi in to je to!”.

Napovedane sončne nevihte me strašijo – kaj če ne bo več interneta? Najbolje, da ga za vsak slučaj zdownloadam na disk, zapečem na DVD in za ziher še sprintam. Obljubim, da bom doma posadila pet novih dreves.

Vir: google images 🙂


Pred dvema tednoma sem izvedela šokantno novico glede obstoja rastline po imenu ambrozija (angl. ragweed, lat. Ambrosia artemisiifolia). Bila sem prepričana, da je ambrozija le hrana bogov, pa ni! Gre za eno izmed najbolj alergenih rastlinskih pošasti. Še dobro, da sem bila ves teden prepričana, da so med slovensko Bistrico in Pragerskim ob železniški progi pravi nasadi te rastline… nakar poguglam in ugotovim, da temu ni tako in da gre za podobno rumeno cvetočo rastlino, imenovano navadna zlata rozga (angl. goldenrod, lat. Solidago virgaurea). Rastlini velikokrat zamenjajo (mhm, kriva!) zaradi podobnih cvetov, vendar se bistveno razlikujeta v obliki listov… in še čem. 🙂

Zlata rozga:

Vir: google images 🙂

Ambrozija:

Vir: google images 🙂

Zdaj veste, da ne boste širili napačnih informacij in živeli v strahu pred alergijsko epidemijo 🙂

Saj pravim, živim se vse zgodi. Slava in čast internetu!

About sparkica

Sparkier than ever...
Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Jaz še zdaj ne vem, kaj točno je to ambrozija, niti ne bom nikoli vedel, pa lahko še tri internete izumijo. Možno, da dejansko to vidim vsak dan, pa sploh ne vem.

    Kar se paketov tiče, se jaz že pol življenja ukvarajam z rpmji, ampak je podobna zadeva. V vsakem primeru vsaj stoletje pred tem, s čimer se jebejo windows uporabniki. Faking installshieldi in podobna sranja ali kaj jaz vem, kaj je zadnjih pet let moderno.

    Python je pa ena od tistih zadev, za katere sem se že zdavnaj sprijaznil, da jih ne bom nikoli štekal. 😛

Comments are closed