Vedeževanje 101

the crystal ball - large square

Image by mira d'oubliette via Flickr

Ob poplavi butastih reklam, ki jih občasno zaznam ob sicer uspešnem ignoriranju  televizijskih programov, definitivno zmaga tista o vedeževanju. Poseka najhujši Top shop (ki smo se ga že skoraj navadili) in še tako dolgočasno reklamo o vodnem kamnu, ki se nabira vsepovsod… nekaterim morda tudi v glavah. Kako lahko nekomu sploh pade na pamet poklicati TV vedeževalko, če bo dobil/-a kredit? Raje naj pogleda svoje prihodke, odhodke in ščepec zdrave pameti, pa bo stvar kristalno jasna brez kristalne kugle, vedeževalke in zapravljenih evrov. Dalje, kako se lahko kvazi-spodobnemu radiu zdi primerno gostiti vedeževalko, ki jo ljudje pokličejo, ji zaupajo svoje tegobe in težave, zato da jim pove…. da imajo težave? Zmenimo se takole… če vas zamika poklicati vedeževalko, se najprej brcnite v koleno, če to ne pomaga, se zaprite v omaro in se postite pet dni. Če še to ne pomaga, pokličite mene in vam povem, kaj vse vas čaka v prihodnosti. Računam 3 EUR na klic, denar nakažite preko telefona.
Family watching television, c. 1958

Image via Wikipedia

Enhanced by Zemanta

About sparkica

Sparkier than ever...
Bookmark the permalink.

4 Comments

  1. Meni se tudi zdi velik bolj civilizirana ameriska metoda vedezevalke … vsi lepo hodijo k psihiatrom, stane borih nekaj deset ali sto dolarjev na uro, pa so vsi hepi.

    Katoliska verzija je tut baje kul, sam priznice majo vonj po zatohlem.

    Ocitno folk to rabi? *shrug*

  2. Če imajo reklamo na televiziji, to po vsej verjetnosti pomeni, da imajo dovolj dobička, da si lahko privoščijo reklamo na televiziji. Velja tudi za vse ostale neumnosti.

  3. To me ravno skrbi… na račun čigave neumnosti služijo? :scotsman:

  4. @swizec, psihiatre še mogoče malo razumem, če ne drugega, vsaj poslušajo (prisluhnejo). Glede prižnic (v mislih imam samo spovedi) isto – ljudjem je lažje, če se nekomu izpovejo, delijo breme pa to… ampak vedeževanje preko sms-ov, telefona… karnekaj. Zdi se mi nedopustno, da televizijske in radijske hiše sploh dopuščajo takšno okolprenašanje.

Comments are closed