Moralizacija, želiranje in therapya

Ne se sekirat, ne bo moralnih naukov, tudi ne pretiranega bentenja. Saj je ja petek! Gremo k bistvu! 😀

Moraliziram, ko delam tisto, kar moram, ko bi raje želirala — delala tisto, kar želim. Med moralizacijo se običajno sprašujem, kaj mi je bilo tega treba, za koga se mečem na zobe, komu na čast!?

Ajd, moram jest, moram dihat in moram (za silo) funkcionirat v družbi, da ne bom končala kot outsider med severnimi medvedi. Vendar … A se moram prilagodit v vsakem trenutku in vsakemu bučmanu, ki ima pet minut preveč prostega časa, da me zajebava? A se moram prilagodit bedastočam, ker se je tako pač delalo že x-generacij nazaj in ker se za mojo starost to spodobi? A se moram žrtvovat samo zato, da bo nekdo drug srečen, jaz pa spomenik mizernosti? Ha? 😀 Po moje tudi. 👿

Klemen pravi, da je lubezen u ns in treba je met sam sebe rat 😀 Poslušajte ga, tud če dobite ob rapu trebušne krče in vrtoglavico! :mrgreen:

Klemnova therapya zame in za vas:

Priznam, zgornji uvod z moraliziranjem je bolj ali manj zato, ker mi je Klemnov glas hudo rajcig :mrgreen:

Napotek za prihodnost: želirajte in čim manj moralizirajte! 😉 Delite svojo energijo, pozitivno seveda. Morda vas celo najamejo za distribucijo električne energije. :mrgreen:

P.S.: Današnji petek je zgleda dan za rap 😀

About sparkica

Sparkier than ever...
Bookmark the permalink.

14 Comments

 1. Prisiljena moralizacija … just learn to say no. Ajnfoh!

 2. Hehe, ja, ajnfoh 😀 Samo so me že prečitali, veš 😀 Zdaj postavljajo zahteve in vprašanja tako, da odgovorim ne in se ravno s tem zakoličim :mrgreen:

 3. Trenutno delim samo prehlad. Want some? :mrgrin:
  Klemen mi je dober če ga sam poslušam, ko ga vidim kako zavija z očmi, mi pa vse pade.. gor 😆

  Jst sm včer mela dan za rap. Glej kaj sem našla 😆 😆

  A veš, če nočeš, ti čist nč ni treba :angel: :scratch:

 4. No comment. :sleep:

 5. Hahahahahaha, veš kaj ti predlagam, Sparx, da napišeš slovar svojih skovank! To bi bilo fenomenalno branje. 😆 😆 Moraliziranje in želiranje. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Ubijaš!

 6. najboljš je, če sta moraliziranje in želiranje eno in isto 😉

 7. 😆 kot pravi morfej: želiramoraliziracija 😆
  Kdor lahko 10 x na hitro izgovori želiramoraliziracija, dobi za porcijo kostanja :bumpy: :teeth:

 8. Kostanj ni dober.

  Pa btw, sem ze prej razmisljal pa se nisem spomnil povedat. Glede na razlago od kje pride beseda “zeliranje” bi “moraliziranje” moralo v bistvu biti “morilanje”.

 9. Madona 😮 si pa izbirčen svizec 🙄 👿 Kaj pa potem? Tri črve? :scotsman: Sočno koreninico? 😮 Ali dve vešči? 😕 Mogoče milko :woot: :scratch:

 10. ps: Pri milki je medved v paketu :mrgrin: 😈

 11. @swizec, lahko je tudi morjenje 😀 morjenje duha 😀

  @anka, 😆 če lahko zbiram, bi kvečjemu kostanjevo potico 😉 pečen kostanj ti z veseljem prepustim 😉 emmmm, jaz bi milko, s svizci ali brez, z medvedom ali brez 😀

 12. za milko se zmeni s svizcem :muzhik: ampak čim prej, ker on po moje hoče pir, ane 😆
  Saj veš, če svizec pir pije, potem je milka čudno zavita pa še kakšne uporabljene kondome znaš zraven dobit 😮 mogoče tudi tangice od sviščeve spletične :scratch: svašta :scotsman:

  He, he, … saj sem vedela, da moram ponudit pečen kostanj, ker ga noben ne mara. :mrgrin: Samo, da ne boste sedaj rekli, da smo gorenjci škrti :lick:

  Nč, banda :fly: …. grem na želiranomorilacijsko šok terapijo. :seba: 😀 :seba: 😀 :seba: 😀 :scotsman: 8)

 13. Pira ne maram, za viski se pa lah zmenmo karkoli hoces 😀

 14. lahko bi bilo pa tudi moramiziranje. pa če si rekla, kar si rekla, je čisto prav, saj je tvoj slovar.

  jaz se pa ne bi nič bala, če bi bila med severnimi medvedi, tam jaz ne bi bila outsider. Moje ime pravi, da spadam ravno med severne medvede, tam me najdete …. tam bi se medvedjala in medala in medkala in medičila in če bi bila mulasta, še medulala.

Comments are closed