Mini akcijski priročnik za reševanje zavoženih dni – 2.del

Če ste se držali napotkov iz prvega dela mini akcijskega priročnika, ste do zdaj že eliminirali grdo gledanje. Ker grdo gledanje ni edino, ki lahko vam (ali drugim) zavozi dan, ne bom okolišila. Gremo v akcijo!

Drugi in tretji znak vpliva zarotnikov: izbruhi jez(ice) in prekomernega preklinjanja

Jezica se pogosto pojavi, ko začnejo stvari potekati čisto po svoje. Namesto levo diagonalno in namesto desno gor, namesto gor levo in namesto dol vijugasto. :mrgreen:

K bujnemu razvoju in rasti jezice lahko dodatno prispevajo neumestni komentarji, brezvezno zbadanje (podjebavanje), delanje norca (žaljenje) ali že sama prisotnost drugih oseb.

Značilni simptomi jezice so:

 • zariplost obraza,
 • vijoličasto-sivo-zelena zardelost,
 • tresoča brada,
 • trdno stisnjene ustnice,
 • bliskanje iz oči (Stargate fani, predstavljate si pogled Goa ulda),
 • škripanje z zobmi in
 • statična naelektrenost.

Primer jeznega osebka: Brain iz Pink & Brain (by Sparkica po tutorialu).

Ob dokaj razviti jezici pride zelo pogosto do nenadnih valov neustavljivega preklinjanja. Kako to zgleda? Takole:

***** *****, **********, ***aaaaaaaaaa******** ***** ***** ******* ****** ****rrrrrrrr rrrrrr rrrr***** **** **** ****fff** **** *** ****

arrrrrrrrrrhfgd$&”#”#”#$%W EI=”=T( T(#$!(= !(UFOGJF JOF¨¨SGISDŠI WE RUI”#=$%(/”#$/(=(E$”#¨TIP A IFEWŠT=( #%(” #Š$(=”!Š=$( ËOUP DSGŠPIR IW”($”!$(*!”#$(!”*$ *** ********fak******** *** piiiiiiiiiiiiiiiip pip pip pip pip piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip 👿

Takoj moram poudariti, da rešitve, ki bi delovala za čisto vse osebe, ni! Iz tega razloga bom podala le nekaj možnih strategij premagovanja omenjenih dveh nadlog, podrobnosti izvedbe pa se lahko razlikujejo glede na vašo psiho-fizično kondicijo.

Strategija #1. V ročni torbi(ci) nosite vedno vzglavnik (pojšter/povšter). Ko vas prime jezica, zagrizite vanj ali pa si ga pritisnite tesno k ustom, nato pa vpijte na ves glas. Pri uporabi te strategije morate biti pozorni na kakovost in gostoto vzglavnika, sicer se lahko zgodi, da vas bodo slišali do Avstralije (ne Avstrije!!!).

Strategija #2. Privoščite si duhovno knajpanje. Knajpanje  je sicer namenjeno pospeševanju prekrvavitve v knajpanem delu telesa, pri duhovnem knajpanju pa gre za pospeševanje izločevanja jezice. Duševno knajpanje se začne z brskanjem po jutjubu. Poiskati morate dva čimbolj raznolika glasbena žanra, npr. klasično glasbo in metal. Ko najdete solidna predstavnika obeh žanrov, ju izmenično poslušate, a nikakor oba v istem trenutku, sicer tvegate, da se vam čisto zmeša. :mrgreen:

Torej … najprej poslušajte minuto ali dva klasike (npr. Beethovna ), ustavite predvajanje in nadaljujte z minutko ali dvema metaliziranega komada (npr. Livin la vida loca po metalsko), ustavite in ponovite s klasiko … To ponavljajte dokler ni konec komadov ali dokler vas jezica ne mine. Preklinjanje, ki bi se lahko pojavilo med knajpanjem, omilite tako, da med knajpanjem jeste jabolko ali banano — usta morajo biti zaposlena. Lahko se tudi poljubljate, če vam ustreza. 😈

Strategija #3. Doma zvadite milo gledanje — to je gledanje, ki še najbolj zakrknjenemu morilcu zvabi solze v oči. Ko vas prime jezica, začnite milo gledati. Če je jezica antimaterija, je milo gledanje materija … in puf! materija in antimaterija se na istem mestu izničita. Pazite le, da ne boste na koncu gledali zabodeno kot kravica Meelka spodaj, ko so ji povedali, da je krava.

Strategija #4. Pustite vse skupaj in se vpišite med budistične menihe. Ne vem, če sprejemajo tudi ženske 😮

About sparkica

Sparkier than ever...
Bookmark the permalink.

6 Comments

 1. la vida loca po metalsko 😆 že to bi moralo bit dovolj za jezo odgnat 🙂

 2. hehe, ne boš verjela … ko sem se spravila k pisanju te objave, me je kuhala konkretna jez(ic)a 😀 Po Beethovnu in la vidi loci pa sem se resnično režala 😆 Tud fotrova dobra volja je pol še samo pomagala 😀

 3. Moj obicajni nasvet jutjubovcem za pregon jezic je tale poskakujoci japoncek. Do sedaj se ni razocaral 🙂 Metalizirani komadi so pa prav kul haha :bumpy:

 4. pakec, dobrodošel doma, kjerkoli že to je 😉 Japončki so zakon 😀 😀 😆

 5. Pingback: Mini akcijski priročnik za reševanje zavoženih dni - 3. del | Sparkica in (njen) Možganostroj

Comments are closed