Mini akcijski priročnik za reševanje zavoženih dni – 1.del

Pridejo dnevi, ko bi večino ljudi pobralo od grdega gledanja, če bi pogledi ubijali. Na srečo ne ubijajo. Ne še. :mrgreen: Nori znanstveniki sigurno delajo na tem 😈

Pojavitev takih dni pogosto sovpada/sovpade s premikom na zimski/poletni čas. Se kdaj vprašate,  kaj (nelepega) bi delali tistim, ki so se tega domislili? Sumim, da se je vse skupaj začelo kot šala, ki je žal prerasla eksperimentalno stajico in zdaj dela sranje nam navadnim smrtnikom. Ni noro, da se pol leta prisilno prilagajamo bioritem spremembi in ko končno začnemo delovati v višjih prestavah, BAAAM! spet sprememba??? Voham zaroto. Kako jo razkrinkati in preprečiti? Čisto enostavno. Z akcijo. Vse vam bo diamantno jasno (kristalno jasno ni dovolj), ko boste prebrali nadaljevanje mini akcijskega priročnika.

Mini akcijski priročnik vsebuje smernice, kako se spopasti z učinki zarote. Med znake, da ste pod vplivom zarotnikov, spadajo recimo: grdo gledanje, izbruhi jez(ic)e, prekomerno preklinjanje, prepogosto zavijanje z očmi, vzdihovanje, zdiranje, zmrdovanje in druge groteskne oblike obrazne mimike …

Prvi znak, da ste podlegli zaroti: grdo gledanje

Pri grdem gledanju morate biti zelo previdni: če je prva oseba, ki jo zjutraj pogledate, hudo znana — dejansko vaš odsev v ogledalu — ste zavozili. Takoj, ko bodo pogledi ubijali, se boste fentali. No go Džo. Slaba izbira. Gremo dalje.

Prvi pogled namenjen ljubljeni osebi? Ne priporočam. Zavedajte se, da je ta oseba, ki bi jo tako radi grdo pogledali, celo noč trpela vaše smrčanje. Naslednjič vas lahko ista ljubljena oseba prehiti, vas grdo pogleda in vam pokvari dan ali vas celo pošlje štet kure onkraj vrat Sv. Petra. Spet slaba izbira. Mimogrede, moški niste edina smrčeča bitja. :mrgreen:

Alo, alo! Ne obupajte. Berite naprej. Ne bo se vam potrebno odpovedati grdim pogledom … 😉

Rešitev: Svetujem vam, da še ta hip dobro premislite in izberete najšibkejši člen v družini. Pazite, ne gre za fizično najšibkejšega, ampak holistično (celostno) najšibkejšega. Odločite se predvsem glede na to, v kakšni meri vam izbrani najšibkejši člen lahko vrne udarec. Odsvetujem izbiro psa (lahko ugrizne), starejših (na vas lahko naščuvajo hi-tech zobno protezo) in dojenčkov (vas polulajo) ali majhnih otrok (vas pobruhajo ali vstavijo sendvič v DVD predvajalnik). Najvarnejši boste z izbiro copata, kljuke na vratih ali omare. Najboljše je, če se iz spalnice odplazite kot specialec — v trdi temi ali s trdno zaprtimi (zavezanimi?) očmi, med potjo poberete npr. copat, šele na hodniku prižgete luč in se grdo zastrmite v copat, dokler ne porabite vse zaloge grdega gledanja. Ta rešitev je idealna, če se že zbudite (ne)primerno razpoloženi. Večkrat pa se zgodi, da pride do grdega gledanja šele na cesti ali v službi.

Rešitev za na pot: Nikakor ne glejte v vzvratno ogledalo, ne vaše, ne kogarkoli drugega. Izogibajte se tudi stranskim ogledalom, ročnim ogledalom, ogledalu na sovoznikovi strani. V kolikor vas prime, da bi voznika pred vami, za vami, levo od vas ali desno od vas grdo pogledali, pomislite na to, koliko trupel in pločevine bi bilo potrebno odpeljati, če bi jih vse sfentali z X-Ray pogledom. Vaša zamuda bi bila tako še večja in zna se zgoditi, da bi od šefa dobili grd pogled, ki bi vas dokončno zatolkel. Rešitev je naslednja: iz kartona izrežite dva krogca, ki ju okrasite s kolaž papirjem, da boste dobili osnovo za očala v obliki dveh marjetic. Če imate otroke, vam bodo pri tem z veseljem pomagali. V kritičnem trenutku si nadenite rožasta (model daisy) očala, se sflegmirajte in trikrat hitro ponovite: “Kako bi izgovarjali Popocatepetl z dvema p-jema?”. Grdo gledanje vas bo v trenutku minilo. Jutro je rešeno.

Rešitev za v službo: V službah se najde na kesone osebkov, ki so že zdavnaj podlegli zaroti in zato skoraj vsak ljubi dan radodarno delijo grde poglede. Ob tem nemalokrat pričakujejo, da boste za njih še hvaležni. 😀 Verjetno ste takoj pomislili na rožasta očala. Iz izkušenj vam lahko povem, da so za v pisarno prešvoh (preslabotna), ker je preveč fizičnih stikov z drugimi osebami. Poseči morate po močnejših orodjih. Za začetek lahko kupite kilogram banan oz. za vsak dan vsaj eno. Ko vam bo začelo oko trzati in se bo v vas naselila neubranljiva želja po grdem gledanju, olupite banano in zapojte spodnjo pesem. Performans bo izpadel bolj učinkovito, če vam bodo pri petju pomagali še trije drugi skoraj grdo gledajoči osebki. Po koncu petja definitivno ne boste več grdo gledali. Na vaše veselje in srečo ima performans tudi širše terapevtske učinke: grdo gledanje gledalcev performansa se zmanjša za 80%! Juhej! :mrgreen:

Ne zamudite nadaljevanja akcijskega priročnika! :mrgreen:

About sparkica

Sparkier than ever...
Bookmark the permalink.

5 Comments

 1. Jaz.
  Nikoli.
  Ne.
  Smrcim!

  Je pa res da ponoci nabijam musko ker drugace mi pac spati ni 😛

 2. Kaj to pomeni? Da zjutraj najprej grdo (po)gledaš punco, če pride tak dan? 😀

 3. Se poznava sele eno leto, tako da pogled nanjo izbrise vse grde poglede :woot:

  Ce pride tak dan se najprej prevalim na drugo stran in spim naprej!

 4. Pingback: Mini akcijski priročnik za reševanje zavoženih dni - 2.del | Sparkica in (njen) Možganostroj

 5. Pingback: Mini akcijski priročnik za reševanje zavoženih dni - 3. del | Sparkica in (njen) Možganostroj

Comments are closed