Mariborčanka v Ljubljani in primer za mitbasterse

Če lahko na Kanalu A rečejo “Iz kje je meso, iz kje?“, lahko jaz rečem mitbastersi.

Ko sem šla zjutraj od doma s sveže opranimi lasmi, ni snežilo. V Ljubljani me je pričakal sneg in jaz sem bila seveda brez marele ter s prečudovito novo frizuro, ki je včeraj 10+ moških v pisarni ni komentiralo, verjetno tudi ne opazilo, ampak nima veze… V glavnem: vedno hodim peš od železniške do Tivolija, tokrat sem se pa zaradi frizurnih razmer (da jim dam še eno opazovalno šanso) in zadnje neprijetne snežno pešadijske izkušnje, ko sem bila v Ljubljani edina brez marele in mi je snežilo ne le v oči, ampak direkt na beločnice, in ko sem v pisarno prišla premočena kot vidra, odločila peljati z busom, da ne bi 20 minut hodila v snegu.

Šla sem do Bavarca, če bi šla dlje, se mi že ne bi splačalo peljati. Poiskala sem shemo linij, našla osmico, ki pelje mimo Tivolija, vstopila na bus in se odpeljala… v napačno smer, kar sem ugotovila takoj, ko smo zapeljali na Dunajsko. Izstopila sem na prvi postaji in ob prvi priliki zavila v smeri Celovške. Bom že kje prišla čez, neee daaaa? Ja, pri pivovarni. To je 20 minut hoje v snegu in še malo zraven! Ne bi me toliko jezilo, če se ne bi tri-vremenski taft na mojih laseh odločil, da bo samo dvo-vremenski, češ, da za sneg ni bil predviden. Popoln primer za mitbasterse, da razturijo ta mit in ukinejo zavajajočo reklamo.

Jutranji izkupiček:

  • zapravljenih 1,2 EUR za vožnjo
  • pokvarjena frizura
  • 30 minut hoje v snegu

Skoraj bi se že odločila, da bom čisto malo slabe volje zaradi tega, ko sem 50 metrov pred pisarno zagledala razmazan pasji kakec na pločniku. Revež tisti, ki je stopil vanj. Konec koncev moje jutro niti ni bilo tako slabo! 😀

About sparkica

Sparkier than ever...
Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Aaa, nič ni boljšega, kot videt, da je nekdo še bolj v dreku, kot ti. Dobesedno. 😀

    P.S.: Moj dan je pa perfekten. Nisem v službi, ker se je avto odločil, da se danes ne bi peljal dlje, kot do lokalne pošte. Fajn. 🙂 Je pa res, da sem moral potem kake pol ure na mrazu čakat majstra, da se je primajal mimo, čeprav je rekel, da bo čez 10 minut že pri meni. Pa zdaj enkrat bom imel enourni pohod do delavnice, ko bo avto spet v polni formi.

  2. Hehe, vse se da videt v konekstu pasjega kakca. Tisti, ki stopi vanj, si pa mogoče reče “še dobro, da ni bil človeški” 😀 Upam, da na poti nisi zmrznil in da bo avtek oživel.

Comments are closed