Izgubljeni raj ali izgubljena v raju?

Nedelja. Klasika: po kosilu krajši dremež, potem kurblanje motorja in brrrm brrrm po ovinkih odkrivati (s)lepote Slovenije. Tokratno potepanje je potekalo brez vnaprej znanega cilja, za začetek je bila misija osredotočena na iskanje dobrega sladoleda v smeri Ptuja.

Spoznanje #1:
Sladoledolizci, sladoledoljubci, naredite nekaj dobrega zase in si pri res dobrem sladoledarju privoščite sladki kornet. Tistih par centov zraven vas ne bo ubilo, bo pa sladoledu dalo piko na d.

Spoznanje #2:
Haloze so. Haloze so izgubljeni (in spet najdeni) raj. Morda ne raj za geekoljupce, hočem-vodovod-ljupce, hočem-pet-trgovskih-centrov-ljupce, vsekakor pa raj za tiste, ki se radi namenoma zgubijo, se igrajo Magellane in Kolumbe na motorju. Ali biciklu. Ali peš.

Spoznanje #3:
Brrm brrmanje z g. Očetom je ornk zabavna zadeva, še posebej, ko GPS ostane doma. Krohotanje ob vedno ožjih cestah, ki se prelevijo v kolovoz in nato nazaj v asfaltno kozjo stezo, občudovanje gričev in gričurin, izohipsastih vinogradov, nekaterih obdelanih, nekaterih zapuščenih, tuhtanje o možnostih dostopa do micenih lušnih bajturin na vrhovih gričev in sporazumevanje brez besed, samo z iztegnjeno roko ali kimanjem z glavo.

Spoznanje #4:
Pretresena sem bila ob misli, ali še sploh kdo živi v teh lepih koncih, ali jih je vse odgnala nuja po preživetju … S krompirjem z vrta ne moreš kupiti traktorja in kako sploh ti ljudje snegujejo (se ubadajo s snegom) pozimi? Videti ni bilo žive duše.

Za en dan sem bila izgubljena v raju. Vinogradniški džungli. Večina vas še nikoli v življenju ni bila (morebiti tudi ne bo) v Halozah, ne da? Lahko pa greste, pojdite na izlet pogledat, kje se vino rojeva … ali umira.

About sparkica

Sparkier than ever...
Bookmark the permalink.

7 Comments

 1. Haloze so res raj, ampak predstavljaj si občutke, ki te prevevajo, ko jeseni v živo doživiš razgled s prve fotografije, v rokah pa držiš vedro in škarje 😯

 2. Hm… rekla bi, da mešani občutki 😀 “Uuuauuu” nad razgledom in “ooo fak” nad bregačami, ki jih je treba obdelati in prehoditi 😉

 3. Ja točno 😀 še posebej drugo če dodaš, da to že delaš en teden po 9 ur na dan in je ravno nehalo deževat 😮

 4. Double “oooo fak, here we go again” 😆

 5. Še sreča, da se trgovski centri ne morejo zavleč povsod in da se lahko še kje izgubiš.

  Vedro in škarje pa sta lahko povsem dobra alternativa velikemu kupu papirja v službi, kjer isto rečeš “oooo fak” ampak brez razgleda…

  🙂

 6. piskec, ampak … si vsaj na suhem 😉 No, če je dobra družba, pa malo heca, dobra malica in pijača v senci … potem tistih 9 ur s škarjami in vedrom kljub mokri travi in blatu hitro hitro mine 🙂

 7. Vedno vzamem sladki kornet.

Comments are closed