Deda na bencinski črpalki in morala za bedake

Vre v meni, a besede nočejo na papir, kaj šele na blog. Bemu svet.

Starejši uglajeni gospod s sivo lepo pristriženo bradico, v sivi obleki, roza srajci in z rdečo kravato je, potem ko je natočil bencin v svojega merdžota, motovilil s cevjo, kot da bi bila pobesneli piton. Ni šlo drugače, ker je moral med točenjem bencina seveda telefonirati.

Če se ne motim, je na bencinskih črpalkah znak in/ali napis, da je uporaba mobilnega telefona med točenjem prepovedana. Vem, da nisem baš neki filozof, a vseeno… je možakar namenoma kršil to pravilo oz. se zanj sploh ni zmenil, ali zgolj ni vedel, da se to načeloma naj ne bi počelo? Uporništvo, statusna ignoranca ali le nevednost? Sumim ignoranco. Tako pač je, da ljudje z dražjimi avtomobili velikokrat mislijo, da nekatera pravila zanje ne veljajo in zato veselo ustavijo ali celo parkirajo, kjer se jim sprdne, ne dajejo smerokazov, preskakujejo vrste, jemljejo prednost… in niso edini. Kdaj drugič lahko navržem še kakšno o obzirnosti za bedake…

Ukvarjanje s takšnimi malenkostmi ni najboljši način zapravljanja časa, je pa dober povod za razmišljanje o morali. Zadnji dogodki, ki smo jim priča v našem vrlem in *akhm* spoštovanja vrednem državnem zboru, samo potrujejo, da je morala za bedake. Dokler bomo bedaki, ki se bomo trudili držati vsaj osnovnih moralnih načel, se bodo našli posamezniki, ki se bodo dvigovali iz naših množic rekoč: kaj je malo laganja in ponarejanja v primerjavi z večnostjo? Nič. Točno to.

Želim vam veselo kršenje pravil in zanemarjanje morale ali pa v jok in na drevo. Če bo šlo tako naprej, nam bo zmanjkalo ali sliv ali bedakov, ki bodo plezali na njih. Le igrače bodo ostale.

About sparkica

Sparkier than ever...
Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Moja zgoda z bencinske gre nekako takole. Pred nekaj meseci pridem na bencinsko. Parkiram avto zraven črpalke, vzamem zeleno pištolo za točenje goriva in jo vtaknem v tank. Pritisnem na gumb in ne začutim tistega značilnega trzljaja, ko začne teč bencin. Pogledam na displej in vidim, da litri kar letijo (že preko 50). Nič mi ni bilo jasno. Gledam ko tele nekaj časa v displej, nekaj časa v zeleno pištolo v roki. Sčasoma pa dojamem v čem je problem. Kamjonar na drugi strani je speljal cev za nafto na drugo stran in tako točil iz dveh cevi. Sem se nekaj pritožil, pa se mu je na daleč videlo, da si misli, “ma kaj, zdej ti kle neki težiš…” in potem sem pral šipe, za mano pa se je naredila kolona. Kamjonar je pišmeuhovsko odšel plačat, se prav počasi privlekel do kamjona in brez opravičila odpeljal. 🙄

  2. Pride tako leto… in taki kamijondžije in taki kakorkoli-jim-človek-reče…

Comments are closed